INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos filė
400 gramų moliūgų (be žievės ir sėklų)
285 gramai konservuotų kukurūzų (1 skardinės)
2 vienetai morkų
200 gramų ryžių
200 mililitrų grietinėlės
100 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
0.5 vieneto raudonosios paprikos
4 šaukštai saldaus aitriųjų paprikų padažo (nebūtina)
pagal poreikį sviesto
1 šaukštelis prieskoniai troškiniams (mėgstamų)
Kepimui:
2 šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išsivirkite ryžius.
2.
Vištieną supjaustykite kubeliais. Moliūgą supjaustykite kubeliais, morkas - šiaudeliais, papriką - riekelėmis.
3.
Keptuvėje aliejuje ar svieste pakepinkite vištieną, pagardinkite druska ir jūsų mėgstamais prieskoniais. Vištienos nėra būtina visiškai iškepti, svarbu, kad būtų bent kiek apkepusi, nes vėliau dar troškinsis orkaitėje. Apkepus vištienai, keptuvėje kepkite daržoves: moliūgą, morkas, paprikos riekeles, o vėliau pridėkite ir konservuotų kukurūzų. Troškinantis daržovėms, galite įdėti saldaus aitriųjų paprikų padažo, kuris suteiks dar geresnį aromatą jūsų patiekalui.
4.
Kai ryžiai bus išvirę, o mėsa ir daržovės jau apkepusios, sluoksniuokite troškinį moliniuose induose. Galite naudoti vieną didesnį arba kelis mažesnius. Aš naudojau du mažesnius. Pirmiausia dėkite ryžius. Apibarstykite juos norimais prieskoniais (aš dažniausiai naudoju raudonėlį, šiek tiek čiobrelio, truputį rūkytų maltų raudonųjų paprikų), dėkite gabalėlį sviesto. Ant ryžių dėkite daržovių masę, tuomet vištieną. Užpilkite grietinėlės. Tuomet dėkite antrą sluoksnį ryžių, vištienos ir daržovių, kol užpildysite indą. Vėl užpilkite grietinėlės, uždenkite.
5.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Baigiant troškintis patiekalui, atidenkite ir pabarstykite jį tarkuotu sūriu. Tikiu, nenusivilsite!