INGREDIENTAI: Garnyrui:
1 litras daržovių sultinio
500 gramų žiedinių kopūstų
2 šaukštai augalinio sviesto (naudojome augalinę sviesto alternatyvą „Vegan Block“)
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis džiovintas čiobrelis
1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Padažui:
150 gramų pievagrybių
125 mililitrai daržovių sultinio
125 mililitrai avižų kremas (naudojome „Naturli“ ekologišką avižų kreminį gaminį)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas miltų
0.5 šaukštelio džiovintas čiobrelis
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Pagrindui:
320 gramų sojų maltinių (naudojome „Naturli“ )
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Paruoškite žiedinių kopūstų košę. Žiedinį kopūstą išskaidykite žiedynėliais ir suberkite į puodą. Užpilkite sultiniu, pagardinkite druska (jei sultinys jau su druska, papildomai druskos neberkite) ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir palikite virsnoti apie 15 minučių, kol kopūsto žiedynėliai bus visiškai minkšti. Nukoškite.
2.
Į nukoštus žiedinius kopūstus sudėkite „Vegan Block“ augalinę sviesto alternatyvą, pagardinkite džiovintais čiobreliais ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Sudėkite viską į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki norimo glotnumo košės.
3.
Kol žiediniai kopūstai verda, paruoškite grybų padažą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius, pagardinkite druska. Kepkite, vis pamaišydami, apie 10 minučių, kol grybai išskirs sultis ir jos nugaruos.
4.
Suberkite miltus ir maišydami kaitinkite, kol neliks baltų miltų kruopelių.
5.
Supilkite sultinį, išmaišykite. Padažas iškart ims tirštėti. Maišykite, kol tekstūra būtų glotni, kad padažas nesušoktų į gumuliukus.
6.
Supilkite avižų kreminį gaminį, pagardinkite čiobreliais ir pipirais. Maišydami pakaitinkite, kol padažas bus norimo tirštumo. Nukaiskite.
7.
Iškepkite sojų maltinius. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite sojų maltinius ir kepkite po maždaug 5 minutes iš abiejų pusių (pagal instrukciją ant pakuotės).
8.
Patiekite. Į dubenėlius ar gilias lėkštes dėkite žiedinių kopūstų košę, maltinius ir po kelis dosnius šaukštus grybų padažo. Papuoškite šviežių čiobrelių šakelėmis ir patiekite nedelsiant.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje