INGREDIENTAI: 320 gramų kvietinių miltų
190 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
170 gramų sviesto (kambario temperatūros)
8 gramai vanilinio cukraus
5 gramai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti sviestą, berti cukrų ir gerai išsukti iki purios masės.
2.
Sviestui pradėjus tirpti, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti.
3.
Į kitą dubenį berti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, druską, išmaišyti. Miltų masę per kelis kartus suberti į sviesto masę, pamaišyti ir baigti minkyti rankomis. Tešla turi būti lipni, tad beriant miltus, jų nepadauginkite.
4.
Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plevėlę ir palikti šaldytuve mažiausiai kelioms valandoms, o dar geriau pavyksta palaikius per naktį.
5.
Stalviršį pabarstyti miltais, imti po gabalėlį tešlos ir kočioti norimo storumo lakštą. Jei kočiosite plonai, sausainiai bus trapūs, jei kočiosite storesnius, bus minkštesni. Spausti patinkančias formeles ir dėti į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi.
6.
Kepti įkaitintoje iki 190°C temperatūros orkaitėje 7 - 8 minutes, man užteko 7 minučių, tad laikas gali skirtis.