INGREDIENTAI: 330 gramų kvietinių miltų
0.5 stiklinės vandens
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį uogų (mėgiamų)
Įdarui:
1 stiklinė mėlynių
0.5 šaukšto cukraus
Padažui:
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas sviesto
1 žiupsnelis cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus beriame į dubenį. Per vidurį padarome duobutę, ten mušame kiaušinį ir beriame druskos. Masę pamaišome. Supilame vandenį. Minkome tešlą, kol ji taps elastinga ir minkšta. Galima pusvalandžiui padėti į šaldytuvą.
2.
Įdarui mėlynes pabarstome cukrumi.
3.
Tešlą iškočiojame iki 3-4 mm storio lakšto. Taurele arba specialia formele išspaudžiame apskritimus. Į kiekvieną apskritimą dedame mėlynių įdaro ir gražiai užspaudžiame kraštelius.
4.
Verdame pasūdytame vandenyje apie 10 – 12 min.
5.
Padažui prikaistuvyje ištirpiname sviestą, suberiame cukrų, sudedame grietinę. Padažą maišome, kol cukrus ištirps ir jis taps vientisos konsistencijos.
6.
Išvirusius virtinukus apšlakstome padažu, pabarstome uogomis.