INGREDIENTAI: 1 vienetas cukinijų
pagal poreikį dešros
2 vienetai kiaušinių
pagal poreikį kvietinių miltų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Nuplautą cukinija supjaustau riekėmis, maždaug 1-1.5 cm storio. Kad cukinija greičiau keptų, suminkštėtų, aš gabalėlius subadau šakute. Barstau druska, pipirais.
2.
Dubenėlyje išplaku kiaušinius.
3.
Cukinijos griežinėlius volioju į miltus, tada į plaktą kiaušinį ir dedu į įkaitusią keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kepu ant mažos ugnies, kol apskrunda. Tada apverčiu.
4.
Kol kepa cukinija susipjaustau dešra riekelėmis. Dešros reikia tiek, kiek yra cukinijų griežinėlių. Naudoju įvairią dešrą, kokia tuo metu būna šaldytuve.
5.
Iškepus cukinijoms, apkepu lengvai dešrą ir dedu ją ant cukinijos griežinėlių. Gardinu mėgiamu padažu ir ragauju.