INGREDIENTAI: Tešlai:
220 gramų migdolų miltų
60 gramų mocarela sūrio (tarkuoto)
60 gramų kreminio sūrio
1 vienetas kiaušinių
30 gramų svirplių miltų (nebūtina, bet suteikia labai derančią skonio natą ir praturtina maistingumą)
Patiekiant:
120 gramų rikotos sūrio
30 gramų sviesto
2 skiltelės česnako
pagal skonį šalavijo (šviežių lapelių)
pagal skonį citrinos žievelės (tarkuotos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tarkuotą mocarela sūrį ir kreminį sūrį sumaišykite tarpusavyje. Ant verdančio puodo su vandeniu uždėkite dubenėlį su sūriais ir garų vonelėje, nuolat maišant, ištirpinkite juos. Tuomet skubiai, kol sūriai neatvėso ir nesustingo, berkite migdolų ir svirplių miltų mišinį, išmaišykite. Muškite kiaušinį ir dar kartą labai gerai išmaišykite.
2.
Paruoštą tešlą uždenkite ir palikite šaldytuve pailsėti apie 30 min. Iš tešlos formuokite ir pjaustykite virtinukus (kaip varškėtukams). Jei pageidaujate, šakutės pagalba galite įspausti griovelius.
3.
Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, dėkite česnakus (česnakus tik paspauskite, nesmulkinkite jų, kad vėliau galėtumėt lengvai išimti), dėkite šalavijų lapelius ir suformuotus virtinukus, kepinkite nuolatos maišydami, kol virtinukai gražiai apskrus ir paruduos iš visų pusių.
4.
Patiekiant, pirmiausia lėkštes gausiai patepkite ricotos sūriu. Tuomet ant viršaus dėkite kepintus Gnocchi, šiek tiek pašlakstykite sviesto padažu, užberkite tarkuotos citrinos žievelės, dekoruokite šalavijų lapeliais.