INGREDIENTAI: 250 gramų rikotos sūrio
40 gramų maskarponės sūrio
40 gramų sviesto
35 gramai juodojo šokolado
30 gramų cukraus pudros
1 šaukštelis kakavos
Papuošimui:
pagal poreikį šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą ištirpiname kartu su šokoladu.
2.
Gerai sumaišome rikotą, maskarponę, sviesto-šokolado masę, cukraus pudrą, kakavą.
3.
Masę dedame į formeles. Aš naudojau silikonines. Galima daryti vieną desertą ir po to jį pjaustyti, bet man labiau patinka porcijiniai.
4.
Pastatome į šaldytuvą 10-12 val arba nakčiai.
5.
Papildomai papuošiau šokoladu. Tiesiog garų vonelėje ištirpinau šokoladą ir apliejau. Į šį desertą galima papildomai įmaišyti smulkintus riešutus, apelsino žievelę, džiovintas uogas.