TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Plikytos tešlos koldūnai su mėsa - mano skaniausieji
Plikytos tešlos koldūnai su mėsa

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
Tešlai:
320 gramų kvietinių miltų (paprastų aukščiausios rūšies, ne Ekstra ar Karališkų)
200 mililitrų pieno (galima keisti augaliniu)
30 gramų sviesto (arba aliejaus)
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
500 gramų kiaulienos faršo
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai užkaitinti pieną su sviestu ir druska (atsargiai, kad neišbėgtų ir neprisviltų!), kol sviestas ištirps ir mišinys užvirs.

2.
Dar karštą pieną vienu ypu užpilti ant miltų ir iš karto išmaišyti (mentele ar šaukštu). Palikti kelias minutes pravėsti, kad nebebūtų karšta liesti rankomis ir tuomet išminkyti. Minkymas gali užtrukti apie 10 minučių, kol tešla bus nelipni, elastinga ir vientisos tekstūros. Tešla turi būti elastinga, bet minkšta. Jei atrodo per sausa, įpilkite šlakelį pieno arba vandens (tiks ir kambario temperatūros, nebūtinai karštas).

3.
Tešlą uždengti ir palikti 15 minučių pastovėti, kad vėliau lengviau kočiotųsi.

4.
Įdarui svogūną labai smulkiai sukapoti, labai gerai išmaišyti (ar išminkyti) su mėsa ir prieskoniais. Svogūną galima, bet nebūtina prieš tai apkepinti.

5.
Gnybti tešlos ir kočioti iki ~2 mm storio. Stikline ar sausainių forma (7-8 cm skersmens) išspausti apskritimus.

6.
Į kiekvieno apskritimo vidų dėti po šaukštelį įdaro, sulenkti perpus ir užspausti kraštelius šakute ar supinti pynutę, kaip kibinams. Taip paruošti koldūnus iš visos tešlos ir įdaro. Formuoti galima ir su specialia forma.

7.
Paruoštus koldūnus dėti virti į verdantį vandenį (labai skanu ir į sultinį), sumažinti kaitrą, kad vos virsnotų ir virti 6 - 8 minutes, priklausomai nuo koldūnų dydžio.


Patarimai:

Šaldymas. Koldūnus galima šaldyti, patogiausia tą daryti taip: šaldiklio stalčių (ar didesnę pjaustymo lentą, jei stalčius ar lentyna neišsiima) iškloti kepimo popieriumi ir išdėlioti koldūnus vieną šalia kito taip, kad tarpusavyje nesiliestų. Po maždaug valandos, kai koldūnai jau šiek tiek sušals ir tarpusavyje nebekibs, juos sudėti į maišelį ir saugoti šaldiklyje.




admin · 2024-05-16 03:33 · 184 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt