INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo kiaulienos šonkaulių (mėsingų)
2 vienetai svogūnų (vidutinio dydžio)
150 gramų pomidorų padažo
100 mililitrų obuolių acto
100 mililitrų vorčesterio padažo
4 šaukštai cukraus
3 skiltelės česnako
3 šaukštai sviesto
20 gramų imbiero (šviežio)
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šonkauliukus gerai nuplauti, supjaustyti, dėti į puodą, užpilti vandeniu, kad visiškai apsemtų ir virti 1-1,5 valandos ant nedidelės kaitros, kol mėsa bus minkšta.
2.
Padažui į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, pilti aliejų, sudėti supjaustytus svogūnus, susmulkintas česnako skilteles, imbierą ir kepti kol viskas suminkštės.
3.
Į keptuvę su daržovėmis berti cukrų, pakepti iki kol šiek tiek karamelizuosis. Tuomet pilti obuolių actą, vorčesterio padažą, dėti pomidorų padažą, įberti druską, juodus pipirus, aitriųjų paprikų miltelius ir 6-8 minutes patroškinti ant mažos kaitros kol padažo kiekis sumažės ir jis sutirštės.
4.
Paruoštu padažu aptepti išvirtus šonkauliukus, sudėti į kepimo formą.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180-190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25-30 minučių. Jei pas jus šonkauliukai nelabai mėsingi, tai kepkite trumpiau, kad nebūtų per sausi.