TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Orkaitėje užkepti Nachos
Orkaitėje užkepti Nachos

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 pakelis kukurūzų traškučių (naudojome "Santa Maria" Nachos Original)
300 gramų maltos jautienos (arba kitokios maltos mėsos)
200 gramų čederio sūrio (arba paprasto fermentinio)
1 šaukštas tako prieskonių mišinio (naudojome "Santa Maria")
4 šaukštai taco padažo (naudojome "Santa Maria" aštrų)
0.5 indelio konservuotų raudonųjų pupelių
100 gramų konservuotų kukurūzų
2 skiltelės česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
1 vienetas avokadų
1 vienetas pomidorų
1 saujelė kalendros (nebūtina)
pagal skonį jalapenų (šviežių arba konservuotų, galima nedėti)
Padažui:
100 gramų grietinės
0.5 vieneto žaliųjų citrinų (arba ketvičio paprastos citrinos)
0.5 šaukštelio česnako miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įijunkite kaisti iki 220 laipsnių. Sūrį sutarkuokite. Konservuotas pupeles nusunkite nuo skysčio.

2.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Įspauskite česnako skilteles ir pakepinkite 20-30s.

3.
Sudėkite maltą mėsą ir maišydami pakepinkite iki skysčio nebeliks. Suberkite taco prieskonius ir maišydami pakepinkite apie minutę. Sudėkite taco padažą ir konservuotas pupeles, maišydami pakaitinkite dar apie minutę. Nuimkite nuo ugnies.

4.
Orkaitei tinkamame inde (naudojome 40x28cm dydžio skardelę) paskleiskite nachos traškučius.

5.
Ant traškučių užbarstykite trečdalį sūrio. Ant jo dėkite mėsos ir pupelių padažą, užbarstykite konservuotus kukurūzus. Ant viršaus užberkite likusį sūrį.

6.
Nachos kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5-6 minutes (iki sūris išsilydys).

7.
Kol nachos kepa, pomidorą ir avokadą supjaustykite kubeliais, jelapeną - griežinėliais. Į grietinę įspauskite žaliosios citrinos sultis, suberkite česnako miltelius ir išmaišykite.

8.
Ant iškepusių nachos užberkite pomidorus, avokadus ir jelapenus. Apšlakstykite grietinės padažu ir pabarstykite kalendromis. Tiekite iškart.


Patarimai:

Prie užkeptų nachos galite papildomai patiekti taco padažo ir/ar grietinės padažo ar gvakamolės.


Taco padažą mes rinkomės aštresnį, bet jei aštriai nemėgstate, naudokite švelnų taco padažą.




admin · 2024-05-10 03:33 · 291 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt