INGREDIENTAI: 200 gramų silkių filė
150 gramų konservuotų pupelių (naudojau raudonas)
150 gramų konservuotų kukurūzų
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas rausvųjų svogūnų (vidutinio dydžio)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (+šiek tiek kepimui)
1 sauja laiškinių česnakų (smulkintų, arba svogūnų laiškų)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio malto kumino
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morkas sutarkuoti skustuku arba burokine tarka, arba supjaustyti nedideliais gabalėliais, paprikas supjaustyti kubeliais.
2.
Į keptuvę pilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įkaitinti, suberti morkas ir paprikas, ir trumpai apkepti, kad suminkštėtų, tačiau neprarastų formos.
3.
Silkę nusausinti, supjaustyti pailgais gabalėliais, sudėti į dubenį.
4.
Konservuotas pupeles ir kukurūzus suberti į sietelį ir perplauti po tekančiu vandeniu, gerai nuvarvinti, tuomet suberti į dubenį su silke.
5.
Svogūną nulupti, smulkiai supjaustyti, suberti į dubenį.
6.
Į dubenį su paruoštais ingredientais dėti morkas su paprikomis, berti raudonėlį, kuminą, paprikos miltelius, pilti alyvuogių aliejų, berti smulkintus laiškinius česnakus, išmaišyti.