INGREDIENTAI: pagal poreikį aliejaus
Vištienai:
500 gramų maltos vištienos
1 vienetas kiaušinių
50 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 šaukštas krakmolo
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis prieskonių vištienai
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
100 gramų sviesto
1 sauja krapų
1 sauja petražolių
1 žiupsnelis persilado prieskonių
pagal skonį druskos
Apvoliojimui:
150 gramų džiūvėsėlių (naudojau „Kauno grūdų“ su paprika)
3 vienetai kiaušinių
3 šaukštai kvietinių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Minkštą sviestą sumaišykite su smulkintais krapais ir petražolėmis. Įberkite druskos ir persilado. Padalykite į 5 vienodo dydžio dalis, suformuokite pailgas juosteles, įsukite kiekvieną iš jų į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldiklyje, kol ruošite vištieną.
2.
Maltą vištieną sumaišykite su smulkintu česnaku, druska ir prieskoniais. Įmuškite kiaušinį, supilkite grietinėlę ir sudėkite krakmolą. Gerai išmaišykite (geriausia plaktuvu) ir šiek tiek palaikykite šaldytuve, kad susijungtų ingredientai.
3.
Vištienos faršą padalinkite į 5 vienodas dalis. Imkite faršą, formuokite paplotėlį, į vidų dėkite prieskoninio sviesto juostelę, uždenkite faršu ir suformuokite pailgus kotletus nusmailintais galais. Labai svarbu, kad sviestas būtų gerai uždengtas faršu.
4.
Dubenyje lengvai paplakite kiaušinius. Į kitą dubenį suberkite džiūvėsėlius, į trečią – miltus.
5.
Kijevo kotletus apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose, dar kartą kiaušinio plakinyje ir dar kartą džiūvėsėliuose.
6.
Puode įkaitinkite aliejų iki 180 °C temperatūros (geriausia naudoti tiek aliejaus, kad apsemtų kotletus). Kepkite, kol gražiai pagels (apie 2–5 min.). Perkelkite į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite dar apie 10–15 min.
7.
Patiekite su norimu garnyru.