TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena Tarptautinė mirusiųjų nuo AIDS atminimo diena Sekminės
Spalvingas jogurtinis žele desertas su uogomis
Jogurtinis žele tortas su uogomis

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
900 gramų geriamas jogustas (kambario temperatūros, naudojau miško uogų skonio)
300 gramų uogų (arba konservuotų vaisių, gerai nuvarvintų)
3 pakeliai želės (po 77 gr)
7 šaukštai vandens
4 šaukštai želatinos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želė paruošti iš anksto (geriausia iš vakaro) pagal nurodymus ant pakuotės. Vietoje 500 ml vienam pakeliui pilti 300 ml vandens. Taip želė bus standesnė ir lengviau pjaustysis. Palikti sustingti. Sustingusią supjaustyti gabalėliais.

2.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti 10 minučių pastovėti kol išbrinks. Ištirpinti garų vonelėje (neužvirinti!) ir palikti šiek tiek atvėsti. Jeigu norite greičiau, išbrinkusią želatiną dėti 10 sekundžių į mikrobangę pakaitinti, ištraukti, išmaišyti ir vėl 10 sekundžių į mikrobangę, taip kartoti, kol ištirps. Neperkaitinkite želatinos, stebėkite, kad neužvirtų, nes kitaip nesustings.

3.
Atvėsintą želatiną palengva, maišant supilti į jogurtą (jogurtas turi būti kambario temperatūros, jei bus šaltas - sušoks gumuliukais). Įmaišyti želė gabalėlius, smulkintas uogas (naudojau braškes ir šilauoges) ir supilti į formą.

4.
Formą dėti į šaldytuvą sustingti bent 5 valandoms.

5.
Kad sustingęs desertas lengviau išsiimtų, formą galima kelioms sekundėms pamekrti į karštą vandenį, tuomet uždėti ant viršaus lėkštę ir apversti - tortukas lengvai išslys. Merkiant formą į vandenį, būkite atsargūs, kad vandens nepapultų į formos vidų!




admin · 2024-05-08 15:33 · 57 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt