INGREDIENTAI: 360 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
8 vienetai džiovintų abrikosų (išmirkytų, žr. patarimus)
4 šaukštai kvietinių miltų (apytikriai)
3 šaukštai kokoso drožlių
2 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį dėti varškė, įmušti kiaušinus, suberti cukrų ir sutrinti, tuomet suberti kokoso drožles ir išmaišyti.
2.
Abrikosus smulkiai supjaustyti, suberti į dubenį su varške, įberti miltus, kepimo miltelius ir išmaišyti.
3.
Iš paruoštos masės formuoti varškėtukus. Jei varškėtukai limpa prie rankų, galima rankas padrėkinti vandeniu.
4.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti varškėtukus ir apkepti iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus.
Patarimai:
•
Į dubenį sudėti džiovintus abrikosus, užpilti virintu kambario temperatūros vandeniu ir palaikyti apie pusvalandį. Tuomet abrikosus nusausinti ir naudoti pagal receptą.