INGREDIENTAI: 1 ir 4/5 kilogramo burokėlių (virtų)
800 gramų pomidorų
500 gramų morkų
300 gramų paprikos
300 gramų svogūnų
200 gramų bananų padažas (arba pomidorų padažo)
150 mililitrų aliejaus
1 vienetas citrinų
1 vienetas aitriosios paprikos
4 skiltelės česnako
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
10 vienetų kvapiųjų pipirų
3 vienetai lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais.
2.
Pomidorų odeles nulupti, pomidorus supjaustyti kubeliais, paprikas perpjauti pusiau, išimti sėklas ir supjaustyti juostelėmis, morkas sutarkuoti, aitriąją papriką susmulkinti. Viską sudėti į gilų puodą.
3.
Į puodą su daržovėmis įpilti aliejaus, įberti druskos, cukraus, sudėti lauro lapus, kvapiuosius pipirus, išmaišyti ir užvirti, tuomet troškinti 20 minučių.
4.
Burokėlius sutarkuoti arba supjaustyti kubeliais, česnaką susmulkinti, sudėti į puodą su daržovėmis, tuomet sudėti bananų padažą, citriną perpjauti pusiau ir išspausti sultis, išmaišyti. Užvirti ir troškinti 20 minučių.
5.
Į švarius, sterilius stiklainius dėti paruoštą mišrainę, užsukti nuplikytais dangteliais, apversti kakliukais į apačią, užkloti pledu ir palikti parą laiko. Tuomet laikyti rūsyje ar sandėliuke.
Patarimai:
•
Stiklainius sterilizuoti galima taip: stiklainius išplauti su soda, skardą iškloti rankšluosčiu, pastatyti stiklainius kakleliu į apačią ir kaitinti įkaitintoje iki 100 C laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių. O dangtelius nuplikyti verdančiu vandeniu.