INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulienos šoninės (apytikriai, šviežios)
500 gramų kiaulienos faršo
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
pagal skonį prieskonių maltai mėsai
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį persilado prieskonių
pagal poreikį sviesto (naudojau lydytą)
pagal skonį barbekiu padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaulienos šoninę supjaustyti juostelėmis, pagardinti prieskoniais mėsai, pipirais, persiladu.
2.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, ant dugno sudėti dalį šoninės juostelių.
3.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti. Burokine tarka sutarkuoti morką, smulkiai supjaustyti svogūnus, suberti į keptuvę ir kepti kol iškeps.
4.
Kiaulienos faršą dėti į dubenį, berti prieskonius mėsai, pipirus, persiladą, sudėti apkepusias daržoves, išmaišyti.
5.
Į kepimo formą ant šoninės sudėti paruoštą faršo įdarą ir ant viršaus sudėlioti likusias šoninės juosteles.
6.
Viršų uždengti su aliuminio folija.
7.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes, tuomet nuimti foliją ir kepti dar apie 15 minučių.
8.
Kitą kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, iš orkaitės išimti vyniotinį, jį apversti į paruoštą kepimo formą, sutepti barbekiu padažu ir dėti atgal į orkaitę kepti dar 10 - 15 minučių.