INGREDIENTAI: Tešlai:
700 gramų bulvių (virtų, apytikriai)
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų kefyro (apytikriai)
3 šaukštai krakmolo (apytikriai)
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis sodos
pagal poreikį kvietinių miltų
Įdarui:
400 gramų kiaulienos faršo
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskonių (mėgstamų)
pagal poreikį džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves sugrūsti. Į dubenį sudėti paruoštą bulvių masę, įmušti kiaušinius, pilti kefyrą, berti druską, sodą, krakmolą, miltus. Miltų reikia tiek, kad tešla būtų minkoma ir nelimpanti.
2.
Paruoštą tešlą dėti ant pamiltuoto stalviršio ir iškočioti centimetro storio blyną. Tuomet supjaustyti 3 cm juostelėmis.
3.
Įdarui paruošti, į dubenį dėti faršą, įmušti kiaušinį, berti druską, pipirus, prieskonius, smulkiai pjaustytą svogūną, džiūvėsėlius, viską išmaišyti. Imti paruoštos masės ir formuoti pailgos formos dešreles.
4.
Paruoštas mėsos dešreles apsukti su paruoštomis tešlos juostelėmis.
5.
Į gilią keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti ir sudėti paruoštus kepsnius, kepti ant silpnos kaitros iki kol visos pusės švelniai apskrus.
Patarimai:
•
Tiekiau su padažu - sumaišytas majonezas, pomidorų padažas, šiek tiek kefyro, pagardinau druska, česnako granulėmis, krapais, raudonėliais, petražolėmis.