INGREDIENTAI: 200 gramų šakočio
100 gramų sviesto
20 gramų medaus
5 gramai cinamono
1 šaukštas vyšnių uogienės (arba kitokios mėgiamos, žr. patarimus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šakotis susmulkinamas į trupinius.
2.
Sviestas išlydomas puode, kol gražiai paskrunda.
3.
Į sviestą dedamas medus, cinamonas, smulkinti šakočio trupiniai ir šauktas uogienės (žr. patarimus), truputėlį pakaitinama, tada masei leidžiama atvėsti.
4.
Atvėsusi masė suspaudžiama į tinginio formą ir padedama į šaldytuvą sutvirtėti.
5.
Patiekiant tinginys pjaustomas riekelėmis.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Vietoje vyšnių uogienės tinka ir kitokia, pvz. spanguolių. Galima uogienės ir nedėti visai, o šakočio skonį paįdominti žiupsneliu druskos bei juodųjų pipirų.
•
Šį tinginį galima patiekti ir kaip greitą desertą - tiesiog išdalinkite masę į mažas stiklines, pagardinkite vyšnių uogiene ir patiekite.