INGREDIENTAI: 350 gramų varškės 9%
150 gramų kvietinių miltų
1 vienetas obuolių (didelio, saldaus)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai jogurto, natūralaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1/4 šaukštelio druskos
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nulupame ir stambiai sutarkuojame obuolį.
2.
Sumaišome miltus su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir druska.
3.
Į kitą dubenį sudedame varškę, įmušame kiaušinius, suberiame cukrų ir gerai ištriname šakute. Sudedame sutarkuotą obuolį, jogurtą ir išmaišome. Suberiame miltų mišinį, išmaišome.
4.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies.
5.
Drėgnomis rankomis formuojame storesnius ( apie 1 cm storio), nedidelius, apvalius blynelius. Dedame į keptuvę, kepame iš abiejų pusių, kol šie išsipučia ir gražiai paruduoja.
6.
Patiekiame su grietine, uogiene ar uogomis. Skanumėlis!