INGREDIENTAI: 3 vienetai silkės
4 vienetai marinuotų agurkų
4 vienetai obuolių
2 vienetai svogūnų
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pirmiausiai silkinę iškloju išdarinėtų ir plonomis juostelėmis supjaustytų 3 silkių gabaliukais.
2.
Pagardui kombaino pjaustykle (ar rankine tarka) supjaustau: 3-4 marinuotus agurkus – šiaudeliais, 3-4 obuolius – šiaudeliais, 2 vidutinius svogūnus – griežinėliais. Skonį labai keičia obuolių rūšis, skaniausi iš bandytų buvo importiniai Golden ir mūsų tautiniai Antaniniai, tačiau gaminau ir su raudonskruosčiais saldžiais – irgi neblogai.
3.
Tarkius gerai permaišau gilesniame inde, pilu 5 v. š. alyvuogių aliejaus, 2 a. š. cukraus. Ir dar kartą gerai permaišau. Pagardą šaukštu paskirstau ant silkės ir lėkštę bent trumpam dedu į šaldytuvą.