INGREDIENTAI: 3 vienetai morkų
1 vienetas cukinijų (jaunos)
5 vienetai kiaušinių
200 gramų grietinės (25 proc.)
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek malto muskato
šiek tiek druskos
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
125 gramai sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų migdolų
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sumalti migdolus.
2.
Išsukti sviestą iki purumo, įmušti 1 kiaušinį, berti druską ir atsargiai įmaišyti maltus migdolus. Po truputį berti ir įmaišyti miltus.
3.
Iš tešlos iškočiokite apskritimą. Tieskite tešlą į apvalią maždaug 23-24 cm skersmens kepimo popieriumi išklotą formą. Tešlą subadykite šakute ir statykite į šaldytuvą 30 min.
4.
Morkas ir cukiniją supjaustyti bulvių skustuku plonomis juostelėmis.
5.
Ant tešlos formuoti sraigę, nuo vidurio ratu dėliojant skirtingų spalvų juosteles, kol indas užsipildys.
6.
Į indą supilti grietinę ir įmušti kiaušinius, įberti druskos, pipirų, muskato pagal skonį, išmaišyti. Užpilti ant cukinijų ir morkų.
7.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val 20 min. Kepimo viduryje kepimo formą uždengti kepimo popieriumi arba folija, kad nesusviltų viršus.