INGREDIENTAI: 200 mililitrų apelsinų sulčių (šviežiai spaustų)
30 gramų želatinos milteliai
2 šaukštai medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į nedidelį dubenį supilkite šviežiai spaustas apelsinų sultis. Po to sudėkite želatiną ir gerai išmaišykite. Palikite želatiną 10 minučių išbrinkti.
2.
Garų vonelėje pašildykite išbrinkusią želatiną, kol ištirps ir taps skysta iki vientisos masės. Neužvirkite želatinos!
3.
Į šiltą želatiną įdėkite medaus, išmaišykite.
4.
Formelę iš anksto padėkite ant pjaustymo lentelės ar kitos lygios ir stabilios plokštumos, kad supylus skystį būtų patogu jas įdėti į šaldytuvą. Supilstykite masę į silikoninę saldainių formelę. Įdėkite į šaldytuvą, kol sustings.
5.
Guminukus laikykite sandariame indelyje, geriausia šaldytuve.
Patarimai:
•
Apelsinų sulčių spaudimas. Apelsinų sultis spaudžiau iš 3 apelsinų. Išspaustas apelsinų sultis dar perkošiau per sietelį, bet galite ir nekošti palikti su apelsinų minkštimu.