TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Šv. Florijonas, Gaisrų sergėtojo diena Latvijos Nepriklausomybės Deklaracijos diena
Žydiški riestainiai su svogūnais ir aguonomis Bialys
Riestainiai su svogūnais ir aguonomis

Porcijų skaičius: 22


INGREDIENTAI:
750 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
550 mililitrų vandens (šilto)
1 vienetas svogūnų (didesnio)
4 šaukštai aliejaus
2.5 šaukštelio sausų mielių
3 šaukšteliai aguonų
2 šaukšteliai cukraus
1 šaukštelis druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šiltame vandenyje ištirpinti mieles su cukrumi. Palikti 10 minučių pastovėti, kol suputos.

2.
Įmaišyti 2 šaukštus aliejaus, pipirus, druską, pusę miltų. Išmaišyti, uždengti ir palikti šiltai pastovėti 1 valandą, kol pakils.

3.
Dalimis įminkyti likusius miltus. Miltų berti tik tiek, kad telša nebūtų lipni. Uždenti ir palikti dar valandėlę šiltai pakilti.

4.
Svogūnus smulkiai supjaustyti, keptuvėje įkaitinti likusį aliejų ir apkepinti svogūnus, kol paskaidrės ir suminkštės. Palikti atvėsti. Įmaišyti aguonas.

5.
Nuo tešlos gnybkite norimo dydžio gabalėlį (aš tešlą padalinau į 22 kamuoliukus). Pavoliokite tarp delnų, šiek tiek suplokite ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, kad tarpusavyje nesiliestų.

6.
Kiekvieno riestainio viduryje įspauskite duobutę, į duobutes padalinkite kepintus svogūnus.

7.
Kepti iki 220 C laipsnių įkaitintoje skardoje apie 12 - 15 minučių.




admin · 2023-05-22 18:00 · 196 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt