INGREDIENTAI: Pagrindui:
200 gramų sausainių
100 gramų sviesto (minkšto)
1 šaukštas cukraus
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 vienetai kiaušinių
80 gramų cukraus
Viršui:
500 gramų braškių
3 šaukštai cukraus
10 gramų želės (naudojau Dr. Oetker tortams)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius susmulkiname elektriniu smulkintuvu iki šlapio smėlio konsistencijos trupinių. Sumaišome su cukrumi ir sviestu iki vientisos masės. Sviestas turi būti minkštas.
2.
Kepimui naudoju silikonines formas, todėl tereikia jas ištrinti sviestu. Šiam tortui reikės 20 cm skersmens formos. Sausainių masę supilame į formą ir tolygiai paskirstome ant dugno.
3.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Pagrindui leidžiame atvėsti.
4.
Maskarponės sūrį išplakame su cukrumi. Į masę mušame po vieną kiaušinį ir gerai išplakame po kiekvieno.
5.
Atskirame inde iki standumo išplakam grietinėle. Tada ją sukrečiam į maskarponės masę ir viską gerai išmaišome. Visą šią masę sudedame ant iškepto pado.
6.
Tortą dedame į iki 150 C laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 40-45 min. Iškepus paliekame gerai atvėsti. Geriausiai nakčiai paliekame šaldytuve.
7.
250 gr braškių sutriname elektriniu trintuvu ir sumaišime su cukrumi. Atsargiai, tolygiai paskirstome ant atvėsinto torto.
8.
Likusias braškes gražiai supjaustome ir išdėliojame ant viršaus.
9.
Paruošiam tortų želė masę kaip nurodyta ant pakuotės ir leidžiame jai atvėsti. Iš lėto, po kelis šaukštus pilame masę ant torto ir tolygiai ją paskirstome.
10.
Paruoštą tortą dedam į šaldytuvą 3-4 valandom.