INGREDIENTAI: 2 vienetai baklažanų (nedidelių)
3 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
0.5 vieneto citrinų
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas grietinės
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais. Ant jų išspausti citrinos sultis ir palikti pasimarinuoti, kol paruošite kitus ingredientus.
2.
Baklažanus supjaustyti maždaug 1.5 - 2 cm storio riekelėmis, riekeles - tokios paties pločio juostelėmis.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepinti baklažanus, vis pavartant kelias minutes, kol iš visų pusių šiek tiek apkeps. Papildomai aliejaus nepilkite, nes jie taps riebūs. Iškepusius baklažanus palikti pravėsti.
4.
Iš kiaušinių išimti trynius, juos sutrinti su grietine.
5.
Kiaušinių baltymus supjaustyti stambiais kubeliais.
6.
Kiaušinių baltymus išmaišyti su baklažanais ir nusunktais svogūnais.
7.
Viską pagardinti grietinės ir trynių mišiniu, druska ir pipirais.