TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Japoniški blyneliai - purūs ir minkšti
Japoniški blyneliai - purūs ir minkšti

Porcijų skaičius: 1


INGREDIENTAI:
3 vienetai kiaušinių
4 šaukštai miltų
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai pieno
pagal skonį įvairios uogos
pagal skonį cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Atskiriame baltymu nuo trynio. Į trynius pilame pieną ir išmaišome.

2.
Persijojame miltus ir beriame į masę. Maišome kol gausime purią tekstūrą.

3.
Pasiruošiame baltymus. Plakame ir po truputį dedame cukrų. Plakame iki vientisos masės kol galėsime apversti dubenį ir masė nejudės.

4.
Dedame šaukštą baltymų į trynių tešlą. Atsargiai išmaišome. Sudedame likusią dalį baltymų ir išmaišome iki vientisos masės.

5.
Pilame šlakelį aliejaus ir paskirtome po keptuve šluotele ar virtuviniu rankšluosčiu. Kaitiname ant mažos ugnies apie 5min.

6.
Dedame vieną šaukštą tešlos vienam blynui. Sudėjus dedame antrą šaukštą ant viršaus jau suformuotų blynų ir į keptuvę pilame vieną šaukštą vandens. Uždarome keptuvę.

7.
Po 3-4minučių atsargiai apverčiame blynus ir vėl pilame vieną šaukštą vandens. Uždengus dangtį laukiame dar 3-4minutes.

8.
Dedame į lėkštę, pabarstome cukraus pūdra ir įvairiomis uogomis. Skanaujame:)




admin · 2023-05-21 06:00 · 333 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt