INGREDIENTAI: 3 vienetai silkių filė
2 šaukštai grūdėtųjų garstyčių
1 šaukštas medaus
Marinatui:
400 mililitrų vandens
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
5 šaukštai acto
1 šaukštas cukraus
4 vienetai gvazdikėlių
4 vienetai kvapiųjų pipirų (žirnelių)
1 vienetas lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūną nulupame ir morką nuskutame. Svogūną supjaustome pusžiedžiais. Skustuku morką supjaustome plonomis juostelėmis.
2.
Marinatui į prikaistuvį supilame vandenį, sudedame svogūno ir morkos gabalėlius, suberiame cukrų, pipirus, lauro lapus ir gvazdikėlius. Užverdame marinatą. Supilame actą. Marinatą atvėsiname.
3.
Medų sumaišome su garstyčiomis.
4.
Silkių filė patepame medaus ir garstyčių mišiniu. Susukame į ritinėlį, susmeigiame mediniais smeigtukais. Sudedame į indą, užpilame marinatu ir leidžiame pastovėti per naktį šaldytuve.