TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Šv. Florijonas, Gaisrų sergėtojo diena Latvijos Nepriklausomybės Deklaracijos diena
Apelsininė vištiena su medumi
Apelsininė vištiena su medumi

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
1 kilogramas vištienos ketvirčių
3 vienetai apelsinų
100 mililitrų grietinėlės
3 skiltelės česnako
2 šaukštai medaus
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis rozmarino
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išspaudžiame apelsinų sultis į dubenį, kuriame marinuosime vištieną. Supilame aliejų, medų, beriame rozmariną, smulkintą česnaką ir pipirus su druska, viską išmaišome. Dedame vištiena ir marinuojame tiek, kiek turite laiko iki kepimo - geriausia per naktį, bet esu kepusi ir po 1 valandos.

2.
Pamarinuotą vištieną dedame į kepimo skardą ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 minučių.

3.
Marinatą perkošiame, pilame į keptuve ir kaitiname, kol nugaruoja 2/3. Pilame grietinėlę ir, sumažinę kaitrą, kaitiname, kol padažas sutirštės. Jei reikia, įdėkite druskos ir pipirų.

4.
Valgėm su bulvių koše ir žaliom salotom.




admin · 2023-05-19 00:00 · 195 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt