TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Irena Mykolas Barvydas Neris Pijus Angelas Anielius
Grissini - itališkos duonos lazdelės
Grissini - itališkos duonos lazdelės

Porcijų skaičius: 50

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų kvietinių miltų
320 gramų vandens
20 mililitrų alyvuogių aliejaus
10 gramų medaus
10 gramų druskos
4 gramai sausų mielių
pagal poreikį provanso žolelių
pagal poreikį čili pipirų drožlių
pagal poreikį svogūnų dribsnių
Aptepimui:
pagal poreikį alyvuogių aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus persijokite.

2.
Vandenį pašildykite iki šiltumo.

3.
Į šiltą vandenį dėkite medų, berkite mieles ir išmaišykite. Berkite persijotus miltus ir užmaišykite tešlą. Kai jau pradės formuotis tešlos kamuolys berkite druską ir pilkite aliejų. Tešla turi būti glotni ir elastinga, iš pradžių lips prie rankų (bet taip turi būti) vėliau (ilgiau minkoma) nustoja būti lipni. Tešla paruošta. Dubenį su tešla uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 30-40 min, kol padvigubės.

4.
Ant miltais pabarstyto stalviršio suteikite tešlai stačiakampio formą, maždaug 30x35 cm.

5.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sutepkite popierių alyvuogių aliejumi ir apibarstykite šiek tiek miltais. Dėkite tešlos lakštą ant skardos ir uždenkite plėvele. Palikite taip pastovėti dar apie 1 val.

6.
Perkelkite tešlą ant stalo, ištepkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite prieskoniais, supjaustykite juostelėmis. Juosteles perpjaukite per pusę ir susukite spirale suformuodami pagaliukus truputį didesnius už pieštuką.

7.
Suformuotus grissini atsargiai dėkite ant kepimo popieriumi užklotos skardos, apipurškite alyvuogių aliejumi ir kepkite.

8.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.


Patarimai:

Tešlos kočiojimui stalviršį apibarstykite miltais, kad tešla labai neliptų prie paviršiaus, tačiau, patariu šiame etape naudoti bet kokius, bet pilno grūdo miltus, tada grissini po iškepimo bus traškesni.


Priedai, prieskoniai tai jūsų fantazijos reikalas, bandykite įvairius derinius ir atraskite mėgstamiausius. Mano šeimai patiko labiausiai su skrudintais svogūnais.




admin · 2023-05-18 18:00 · 197 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt