INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo kiaulienos karkos
2.5 litro šviesaus alaus (tinka ir nealkoholinis)
5 vienetai bulvių
2 vienetai svogūnų (vidutinio dydžio)
1 galva česnako
5 vienetai juodųjų pipirų (grūdeliais)
3 vienetai lauro lapų
1 pundelis petražolių
3 šaukštai druskos
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Česnako galvą išskirstome skiltelėmis, skilteles nulupame. Svogūnus perpjauname į kelias dalis. Karką nuplauname.
2.
Visus ingredientus, išskyrus bulves, sudedame į didelį puodą (alaus pilame tiek, kad karką apsemtų).
3.
Užviriname ir iškart sumažiname kaitrą iki minimalios. Verdame uždengę puodą dangčiu dvi su puse valandos. Jei labai nugaruoja alus, dapilame jo arba vandens.
4.
Bulves nuskutame ir perpjauname pusiau. Likus 30 minučių iki karkos virimo pabaigos jas sudedame į kitą puodą, užpilame vandeniu, pagardiname druska ir dedame taip pat virti.
5.
Nupilame karką, dedame ją į kepimo indą, apdėliojame bulvių puselėmis, pabarstome mėgiamais bulvių prieskoniais ir pašauname į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę, kad viskas gražiai apskrustų.
6.
Garnyrą renkamės bet kokį mėgstamą. Skanaus!