INGREDIENTAI: 360 gramų varškės (naudojau plombyro skonio)
240 gramų sausainių (Selgos, Gaidelio ar pan.)
100 gramų sviesto
100 mililitrų pieno
2 saujos braškių
šiek tiek citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Ištieskite maistinę plėvelę, ant jos sudėkite trimis eilėmis sausainius, prieš tai juos šiek tiek pamirkę į šiltą pieną, jog truputį suminkštėtų.
2.
Varškę išsukite su minkštu kambario temperatūros sviestu iki vientisos masės. Įspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir išmaišykite. Varškę galite naudoti ir paprastą be skonio, tik tada ją gerai pertrinkite, pagal skonį pasaldinkite ir įmaišykite šiek tiek vanilės ar kito mėgiamo prieskonio.
3.
Kremą tolygiu sluoksniu užtepkite ant sausainių. Ant vidurinės eilės sausainių išdėliokite eilę braškių. Užlenkite plevele šonines eiles sausainių į viršų, suformuodami "namelį:.
4.
Dėkite vyniotinį į šaldytuvą 3-4 val (galima ir per naktį). Skanaus!