INGREDIENTAI: 500 gramų saldžiųjų bulvių
400 gramų pievagrybių
2 vienetai bulvių
2 vienetai kiaušinių trynių
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai miltų
4 šaukštai krakmolo
pagal skonį druskos
pagal skonį timjanas, mairunas
pagal skonį pipirai, malta džiovinta paprika
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Gerai išplauti bulves ir saldžiases bulves. Suvinioti į foliją ir užkepti orkaitėje iki minkštumo.
2.
Iškepusias saldžąsias bulves atvėsinti ir sutrinti iki vientisos masės.
3.
Į batatų masę įmaišyti kiaušinių trynius, berti druską, džiovintų paprikų miltelius ir pipirus. Tuomet įberti krakmolo ir miltų tiek, kad tešla gautųsi vientisa, uždengti maistine plėvele ir leisti pastovėti.
4.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, berti smulkiai pjaustytą svogūną ir pievagrybius, apkpti, berti mairūną, druską, išmaišyti.
5.
Vandeniu pašlapinti rankas ir iš tešlos formuoti blynelius, dėti įdarą ir uždengti blynelius taip, kad jis neišbėgtų.
6.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti blynus ir kepti iš abiejų pusių kol gražiai apkeps.
7.
Kiek apkepusius blynus sudėti į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi ir kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių temoperatūros orkaitėje apie 15-20 minučių.