INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų miltų (apytikriai)
300 mililitrų vandens
1 pakelis sausų mielių (11 gramų)
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos
Pertepimui:
50 gramų sviesto
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek raudonėlio
šiek tiek baziliko
šiek tiek rozmarino
šiek tiek petražolių
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukštai pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukrų, mieles, šiltą vandenį išmaišyti ir palikti 8 - 10 minučių pastovėti. Suberti miltus, druską, įpilti aliejų ir užminkyti tešlą, minkyti apie 6 - 7 minutes. Įdėti tešlą į dubenėlį, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti pakilti šiltoje vietoje apie 30 - 40 minučių. Iškilusią tešlą padalinti į 3 lygias dalis ir po vieną iškočioti tris blynus, maždaug 30 centimetrų skersmens.
2.
Į išlydytą sviestą įspausti česnaką, įmaišyti žoleles ir truputį druskos.
3.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, įdėti blyną ir sutepti česnakiniu sviestu su žolelėmis. Ant jo uždėti antrą blyną ir sutepti likusiu sviestu. Uždėti trečią blyną ir per vidurį išspausti mažą apskritimą. Aplink aštriu peiliu padalinti į 12 dalių ir kiekvieną persukti 2 ar 3 kartus į vieną pusę. Detaliau parodyta nuotraukoje. Palikti pastovėti apie 15 minučių, kol įkais orkaitė.
4.
Prieš kepant sutepti kiaušnio plakiniu ir kepti 200 - 210 C laipsnių orkaitėje apie 20 - 30 minučių, kol gražiai paruduos. Iškepus uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti atvėsti.