INGREDIENTAI: 1 kilogramas kreminės varškės (naudojau saldžią vanilinę)
4 vienetai kiaušinių
100 gramų mėlynių uogienės
2 saujos šilauogių (arba mėlynių)
1 vienetas citrinos žievelės
Pagrindui:
360 gramų sausainių
80 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sutrinti iki trupinių. Sumaišyti su lydytu sviestu. Sudėti ant kepimo formos dugno, paspausti ir išlyginti. Naudojau 26 cm skersmens formą.
2.
Varškę sumaišyti su kiaušiniais, tarkuotą citrinos žievele. Jeigu naudosite nesaldžią varškę, cukraus dėkite pagal skonį.
3.
Ant sausainių pagrindo dėti mėlynių uogienę, šilauoges ir ant viršaus varškės masę.
4.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje formoje apie 1 valandą. Skanaus!