INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištienos šlaunelių mėsos (arba krūtinėlių)
1 vienetas apelsinų (vidutinio dydžio)
50 gramų marinuotų jalapenų (kitaip - čipotle paprikos)
4 skiltelės česnako
1.5 šaukšto rudojo cukraus (arba medaus ar klevų sirupo)
1.5 šaukšto obuolių acto (arba vyno ar balzaminio acto)
1 šaukštas rūkytos paprikos miltelių
2 šaukšteliai saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštas džiovinto raudonėlio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į elektrinio trintuvo indą dėti visus ingredientus, išskyrus vištieną. Sutrinti.
2.
Paruoštą marinatą supilti ant vištienos ir gerai išmaišyti, kad tolygiai pasiskirstytų (arba sudėti marinatą su vištiena į šaldymui skirtą maišelį ir gerai papurtyti). Palikti šaldytuve bent 8 valandoms.
3.
Aš vištieną kepiau griliuje apkepdama iš abiejų pusių, bet galite kepti ir iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (idealu - ant orkaitės grotelių) ar tiesiog keptuvėje. Vištiena bus iškepusi, kai storiausioje kepsniuko vietoje temperatūra sieks 74 C laipsnius.
4.
Patiekdama aš vištieną pagardinau smulkintu ananasu ir kalendromis, bet tas nebūtina.