INGREDIENTAI: 300 gramų vištienos filė (keptos, žr. patarimus)
200 gramų fermentinio sūrio (arba kietojo ar kito mėgstamo)
2 vienetai morkų
4 vienetai tortilijų
50 gramų špinatų (apytikriai)
Padažui:
100 gramų graikiško jogurto
3 skiltelės česnako
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Padažui į dubenį dėti jogurtą, pilti citrinų sultis, alyvuogių aliejų, berti druskos ir įspausti česnako, išmaišyti.
2.
Sūrį sutarkuoti burokine tarka arba supjaustyti lazdelėmis, morkas supjaustyti plonomis lazdelėmis arba sutarkuoti stambesne tarka.
3.
Vištieną supjaustyti juostelėmis.
4.
Ant tortilijų sudėlioti špinatus, sudėti morkas, sūrį, vištieną ir pašlakstyti paruoštu padažu.
5.
Tortilijas susukti paspaudžiant, o tuomet susukti į maistinę plėvelę, padėti į šaldytuvą porai valandų, kad sutvirtėtų. Tuomet perpjauti pusiau ir gardžiuotis.
Patarimai:
•
Vištieną galite sunaudoti jau turimą iškeptą arba kepti sultingą krūtinėlę orkaitėje ar pagal kitą mėgstamą receptą.