INGREDIENTAI: Pagrindui:
120 gramų sausainių (Selga tipo)
60 gramų sviesto
Kremui:
360 gramų varškės
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų jogurto, natūralaus
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
2 pakeliai želės (skirtingų skonių, po 77 gr)
2 šaukštai želatinos
Viršui:
1 sauja vyšnių
1 pakelis vyšnių želė (77 gr)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš anksto pasiruošti du pakelius želė (vyšnių želė palikti viršui): juos paruošti pagal nurodymus ant pakuotės, tik vietoje 500 ml vandens naudoti po 300 ml, taip želė bus tvirtesnė. Palikti sustingti, sustingusią supjaustyti smulkiais kubeliais.
2.
Sausainius virtuviniu kombainu ar, sudėjus į maišelį, kočėlu sutrupinti iki smulkių, šlapio smėlio konsistencijos trupinių.
3.
Sviestą ištirpinti ir greitai išmaišyti su sausainių trupiniais. Maišykite iškat užpylę, nes sviestas pradės gertis į sausainius ir vėliau gali būti sunku tolygiai paskirstyti sviestą masėje.
4.
Formos (naudojau 24 cm skersmens), nusegamais kraštais, dugną iškloti kepimo popieriumi. Tolygiai paskleisti sausainių masę ir, paspaudžiant, suformuoti pagrindą.
5.
Želatiną užpilti 6 šaukštaisšalto vandens ir palikti 10 minučių išbrinkti. Tuomet ištirpinti garų vonelėje: indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps (neužvirs!). Palikti 10 - 15 minučių atvėsti.
6.
Varškę su jogurtu ir kondensuotu pienu sutrinti elektriniu trintuvu. Po truputį, plova srovele, toliau trinant, supilti atvėsusią želatiną. Atsargiai įmaišyti želė gabaliukus.
7.
Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti (netrinti) į varškės masę. Masę paskleisti ant sausainių pagrindo, išlyginti paviršių ir dėti į šaldytuvą sustingti bent 3 - 5 valandoms.
8.
Pagal nurodymus ant pakelio paruošti vyšnių želė, tik naudoti ne 500 ml, o 300 ml vandens. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
9.
Vyšnias nuplauti, kruopščiai nusausinti, išimti kauliukus.
10.
Visiškai atvėsusią vyšnių želė atsargiai, po kelis šauktus pilti ant sustingusio varškės sluoksnio. Tuomet išdėlioti vyšnias.
11.
Laikyti šaldytuve, kol visiškai sustings želė sluoksnis. Skanaus!