INGREDIENTAI: 1.5 litro daržovių sultinio (arba mėsos)
400 gramų vištienos šlaunelių mėsos (apytikriai)
3 vienetai bulvių
2 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
1 pundelis rūgštynių
1 šaukštelis aliejaus
pagal skonį grietinės
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves supjaustyti nedideliais kubeliais, kiaušinius smulkiai supjaustyti. Vištieną supjaustyti smulkiais gabaliukais.
2.
Į puodą pilti aliejaus, įkaitinti. Dėti vištienos šlaunelių mėsą ir apkepti iš visų pusių po kelias minutes. Tuomet išimti ir supjaustyti mažesniais gabalėliais arba suplėšyti šakute.
3.
Puode užvirinti sultinį, sudėti bulves ir vištieną, virti apie 10 - 15 minučių iki kol bulvės suminkštės. Sudėti nuplautas, smulkintas rūgštynes ir virti, kol rūgštynės suminkštės. Pagardinti druska ir pipirais.
4.
Į puodą su rūgštynėmis suberti smulkiai pjaustytus kiaušinius ir dar pavirti porą minučių.
Patarimai:
•
Sriubos tirštumą galima reguliuoti pagal savo skonį - jei norisi skystesnės, įpilkite daugiau sultinio ar vandens,