INGREDIENTAI: 300 gramų graikiško jogurto
200 gramų viso grūdo kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti graikišką jogurtą, berti miltus, druską ir išmaišyti.
2.
Ant stalo pabarstyti miltų, paruoštą tešlą padalinti į 15 dalis, kočioti pailgas, 18 cm ilgio juosteles. Juostelių galus sujungti ir suformuoti riestainius.
3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštus riestainius.
4.
Į dubenį įmušti kiaušinį, išplakti. Plakiniu aptepti riestainius. Pabarstyti sezamo sėklomis.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių.
6.
Riestainius labai tinka valgyti vienus, tiekti su kumpiu, lašiša, sūriu, riešutų sviestu.