TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Šv. Florijonas, Gaisrų sergėtojo diena Latvijos Nepriklausomybės Deklaracijos diena
Avižinis pudingas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
800 gramų grietinėlės (riebios)
100 gramų avižinių dribsnių
50 gramų cukraus
50 gramų kavos
5 gramai vanilės
2 vienetai cinamono lazdelių
3 lapeliai želatinos lapelių (tirpios karštame vandenyje)
Papuošimui:
100 gramų avižinių dribsnių
200 gramų cukraus
Patiekiant:
100 gramų kriaušių
50 gramų agrastų uogienės (ar kitos rūgštesnės uogienės)
pagal skonį cinamono
1 vienetas citrinų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kriaušės supjaustomos norimo dydžio gabalėliais. Įspaudžiamos citrinos sultys, įtarkuojama žievelė, dedama agrastų uogienė, įtarkuojamas cinamonas, viskas išmaišoma ir marinuojama 15-20 minučių.

2.
Avižiniam traškučiui pagaminti dribsniai verdami apie 10 minučių, tuomet perplaunami šaltu vandeniu.

3.
Puode išlydomas cukrus iki karamelizuojasi. Tuomet sudedami avižiniai dribsniai, viskas išmaišoma.

4.
Paruošta masė išklojama ant silikoninio kilimėlio ar kepimo popieriaus ir kepinama orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių. Iškepus atvėsiname kambario temperatūroje ir sulaužoma mažais gabalėliais.

5.
Pudingui paruošti puode kaitinamas cukrus iki karamelizuojasi. Tuomet dedami avižiniai dribsniai, vanilė su cinamonu ir grietinėlė. Viskas verdama ant nedidelės ugnies nuolat maišant 10 minučių.

6.
Tada pilama kava ir dar verdama 15 minučių, kol dribsniai suminkštėja.

7.
Į paruoštus dribsnius dedama išmirkyta želatina, išimamos cinamonos lazdelės ir pradedama plakti. Plakama apie 10-15 minučių iki pasidaro vientisa puri masė.

8.
Paruoštas pudingas tiekiamas su kriaušėmis ir avižinių dribsnių traškučiu.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.




admin · 2023-05-11 09:00 · 303 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt