TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Bičiulį nelaimėje pažinsi
Kiaulienos troškinys grietinės padaže
Kiaulienos troškinys grietinės padaže

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 kilogramas kiaulienos kumpio
2 vienetai svogūnų (didesnių arba 3 mažesnių)
2 skiltelės česnako
1 šaukštas kvietinių miltų
pagal skonį prieskoniai kiaulienai
pagal skonį česnakiniai pipirai
pagal skonį persilado prieskonių
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
500 mililitrų daržovių sultinio (arba vandens)
3 šaukštai pomidorų padažo
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas kvietinių miltų
pagal skonį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaulienos kumpį supjaustyti nedidelėmis juostelėmis, sudėti į dubenį, berti prieskonius kiaulienai, česnakinius pipirus, druską, persiladą, išmaišyti.

2.
Mėsos gabaliukus sudėti į maišelį, berti miltus, pakratyti/papurtyti, kad visos mėsos juostelės pasidengtų miltais.

3.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, dėti dalį mėsos ir apkepti iš visų pusių. Mėsos juostelės turi kepti laisvai, kad nebūtų tarpusavyje sulipusios, tuomet geriau apkepa, apskrunda. Tuomet dalimis iškepti likusią mėsą.

4.
Apkeptas juosteles išimti ir perkelti į lėkštę.

5.
Į švarią keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, suberti griežinėliais pjaustytus svogūnus ir smulkintus česnakus, apkepti.

6.
Į keptuvę berti šaukštą miltų ir trumpai pamaišant pakepti. Tuomet supilti sultinį, dėti pomidorų padažą, grietinę ir išmaišyti. Kai padažas pradės virti, sudėti apkeptas kiaulienos juosteles, berti druską ir troškinti apie 25 - 30 minučių, kartais pamaišant iki kol mėsa suminkštės. Jei padažas labai sutirštės, įpilti vandens.




admin · 2023-05-11 06:00 · 323 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt