INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai aliejaus
3 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštas grietinės
1 žiupsnelis raudonųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Svogūną supjaustyti skritulėliais, sudėti į dubenį, pilti verdantį vandenį, nuvarvinti.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinį, dėti grietinę, išplakti šakute arba elektriniu plakikliu, berti druską, raudonuosius pipirus, berti miltus, viską gerai išplakti (masės tirštumas turi būti panašus į grietinės).
3.
Svogūnus išvolioti paruoštoje masėje.
4.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti svogūnus ir iškepti. Iškepusius sudėti į lėkštę su servetėle, kad susigertų riebalų perteklius.