INGREDIENTAI: 350 gramų graikiško jogurto
4 šaukštai sezamų pastos tahini
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis prieskoninių žolelių (naudojau žolelių ir česnakų mišinį)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos (naudojau su raudonuoju moliu)
Patiekiant:
pagal poreikį cukinijų
pagal poreikį agurkų
pagal poreikį morkų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Graikišką jogurtą sumaišome su sezamų pasta, įspaudžiame citrinos sulčių, pagardiname druska, pipirais, žolelių ir česnako mišiniu. Gerai išmaišome. Ragaujame, skonį reguliuojame pagal save, jei norisi dar pasūdome. Užtepėlę apšlakstome alyvuogių aliejumi.
2.
Daržoves supjaustome lazdelėmis.
3.
Valgome, daržoves pamirkant, į užtepėlę.