INGREDIENTAI: 400 mililitrų vandens (apytikriai)
300 gramų rudųjų pievagrybių
300 gramų spagečių (arba kitų makaronų)
150 gramų pomidorų padažo
1 vienetas raudonosios paprikos
80 gramų špinatų
2 skiltelės česnako (didesnių arba 3 mažesnių)
2 šaukštai kreminio sūrio (apytikriai)
1 vienetas svogūnų (didesnio)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai kvietinių miltų (be kaupo)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį provanso žolelių
pagal poreikį parmezano sūrio (tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūną ir česnaką susmulkinti, papriką ir pievagrybius supjaustyti nedideliais gabaliukais.
2.
Į keptuvę berti česnaką, svogūną ir šiek tiek apkepti, tuomet berti papriką, pievagrybius ir ant nedidelės kaitros kepti apie 15 minučių. Tuomet sudėti špinatus, berti druskos, pipirų ir išmaišykite.
3.
Į puodą įpilti vandens, užvirti, suberti makaronus ir virti apie 10 minučių iki kol išvirs.
4.
Padažui į puodą pilti aliejaus, berti miltus ir maišant pakaitinti, tuomet pilti vandens ir gerai išmaišyti. Dėti pomidorų padažą, kreminį sūrį, berti provanso žoleles, berti druskos, pipirų ir nuolat maišant užvirti. Supilti į keptuvę ant daržovių, sudėti makaronus ir viską gerai permaišyti.
5.
Tiekiant sudėti į lėkštes ir pabarstyti parmezano sūriu.