TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Saldžių bulvių užkandėlės su avokadu ir silke

Porcijų skaičius: 16


INGREDIENTAI:
2 vienetai saldžiųjų bulvių (vidutinio dydžio)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
Viršui:
100 gramų silkių filė (naudojome Viči tradicinę)
2 vienetai avokadų (gerai prinokusių)
2 šaukštai citrinų sulčių
15 gramų rausvųjų svogūnų (nebūtina)
pagal skonį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Saldžias bulves nuskuskite ir supjaustykite 5-6 mm storio griežinėliais. Juos suberkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir prieskoniais. Rankomis pavėtykite, kad griežinėliai tolygiai viskuo pasidengtų.

2.
Griežinėlius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol bulvės suminkštės.

3.
Kol kepa bulvės, šakute sutrinkite avokadą drauge su citrinų sultimis. Į visiškai vietisą tyrelę trinti nebūtina, gali likti avokado gabalėlių. Pagal skonį pagardinkite druska, įmaišykite kuo smulkiau sukapotą svogūną.

4.
Silkės file supjaustykite riekelėmis.

5.
Iškepusioms saldžioms bulvėms leiskite šiek tiek atvėsti, o tada ant kiekvienos riekelės dėkite po šaukštelį avokadų užtepėlės ir po gabalėlį silkės.




admin · 2023-05-09 18:00 · 493 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt