INGREDIENTAI: 800 gramų kefyro
400 gramų miltų (naudojome Kauno grūdų Ekstra)
100 gramų sviesto
2 šaukštai rudojo cukraus (galima keisti paprastu baltu)
1 vienetas apelsinų (reikės tik žievelės)
2 saujos razinų (naudojome smulkias rudas)
10 gramų sausų mielių
0.5 šaukštelio druskos
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kefyrą šiek tiek pašildome (turi būti šiltas, bet ne karštas). Sviestą ištirpiname ir paliekame truputį atvėsti.
2.
Į šiltą kefyrą įmaišome mieles, cukrų, druską ir paliekame 5 min pastovėti. Įberiame miltus, sviestą, razinas ir nutarkuotą apelsino žievelę (tik geltoną dalį, nes balta dalis karti). Tešlą paliekame apie 45 minutes pastovėti kambario temperatūroje, jog pakiltų (jeigu namuose vėsu, padėkite šiltesnėje vietoje).
3.
Tešlai pakilus, į įkaitintą ir pateptą aliejumi keptuvę dedame po šaukštą tešlos ir kepame, kol blynai dailiai apskrunda iš abiejų pusių.
Patarimai:
•
Sklindžius skanu patiekti su uogomis, pabarsčius cukraus pudra ir pagardinus trupučiu karamelizuoto kondensuoto pieno.