TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 09:25
Avinžirnių salotos su ridikėliais, kopūstais ir smidrais
Avinžirnių salotos su ridikėliais, kopūstais ir smidrais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
200 gramų smidrų
150 gramų konservuotų avinžirnių (svoris nusunktų nuo skysčio)
100 gramų raudongūžių kopūstų
100 gramų ridikėlių (7-8 ridikėlių)
1 saujelė alyvuogių kalamata (arba kitokių mėgiamų)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
1 sauja špinatų (arba kitokių žalių salotų)
3 šaukštai citrinų sulčių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
1 sauja pistacijų (arba mėgiamų riešutų, nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Smirdus nuplauti, nupjauti kietus galus. Perpjauti į 2-3 dalius.

2.
Keptuvėje įkaitinti 1 v.š. aliejaus. Sudėti smirdus, pabarstyti druska ir pipirais. Maišant kepti ant vidutinės kaitros 3-5 min iki šiek tiek suminkštės. Tuomet sudėti į lėkštę ir palikti atvėsti.

3.
Kopūstą supjaustyti plonomis juostelėmis, ridikėlius - griežinėliais, svogūną - pusžiedžiais, alyvuoges perpjauti per pusę.

4.
Į dubenį dėti avinžirnius, špinatus, ridikėlius, smidrus ir svogūnus. Pilti citrinų sultis, alyvuogių aliejų ir išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.

5.
Patiekiant salotas galima pabarstyti pistacijomis ar kitais mėgiamais riešutais.




admin · 2023-05-08 09:00 · 505 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt