INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo maltos kiaulienos (galima maišyti su jautiena)
1 vienetas morkų
1 vienetas kiaušinių
2 riekelės batono
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
pagal skonį prieskonių maltai mėsai
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį barbekiu padažo (žr. patarimus)
pagal poreikį pieno
Kepimui:
pagal poreikį sviesto (lydyto arba aliejaus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į keptuvę dėti sviesto, ištirpinti.
2.
Svogūną smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti burokine tarka, česnaką susmulkinti, suberti į keptuvę ir apkepti. Apkeptas daržoves sudėti į dubenį ir atvėsinti.
3.
Batono kraštelius nupjauti. Į dubenį pilti pieno, dėti batono riekeles ir pamirkyti iki kol prisigers pieno.
4.
Į dubenį su daržovių mase dėti maltą kiaulieną, įmušti kiaušinį, sudėti batono riekeles, įberti prieskonių maltai mėsai prieskonines žoleles, pipirus, druską ir išmaišyti.
5.
Kepimo formą (aš naudojau ovalią) ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštą mėsos masę.
6.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių, tuomet aptepti barbekiu padažu ir dar kepti apie 20 minučių.
Patarimai:
•
Barbekiu padažą galima keisti pomidorų padažu arba sumaišyti pomidorų padažą su majonezu.