TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-05-05 01:30
Šalta pomidorų sriuba su kefyru
Šalta pomidorų sriuba su kefyru

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
1 litras kefyro
3 vienetai pomidorų
2 vienetai agurkų
100 gramų svogūnų laiškų
30 gramų krapų
pagal poreikį druskos
Patiekiant:
3 vienetai kiaušinių
3 vienetai bulvių (virtų ar keptų)
šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pomidorus prie žiedkočio įpjaunu kryžiuku, sudedu į gilesnį indą ir užpilu iki pat viršaus verdančiu vandeniu, palieku 10 minučių.

2.
Tuo metu nuskutu bulves, jei ruošiuosi kepti, daržovių skustuku pripjaustau ilgų juostų, jei virti - vidutinio dydžio kubeliais. Kepu aliejuje iki apskrudimo, truputį pasūdau, o verdu iki kol tampa laisvai įbedamos šakute.

3.
Tuo pačiu metu išverdu kiaušinius.

4.
Pomidorus nulupu ir dedu į virtuvinio kombaino indą su S peiliais ir sumalu iki vientisos masės. Tą patį darau, jei naudoju konservuotus pomidorus savo sultyse.

5.
Į dubenį sudedu kapotus krapus ir svogūnus, įtarkuoju agurkus, supilu kefyrą, pomidorus, dedu druską ir išmaišau.

6.
Laikau šaldytuve. Tiekiu su bulvėmis ir pagardinus porciją šaltsriubės pusele kiaušinio.


Patarimai:

Bulvių galite nekepti, galite virti, o galima valgyti ir visai be bulvių.


Galima naudoti konservuotus pomidorus, bet gardžiausia su šviežiais, svarbu, kad jie būtų gerai sunokę.


Svogūnų laiškus galima keisti smulkiai kapota svogūno galva.




admin · 2023-05-06 18:00 · 171 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt