TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Rabarbarų pyragas su baltymų kepure - Kūmutės firminis
Rabarbarų pyragas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
5 vienetai kiaušinių
5 vienetai rabarbarų (plonų, apie 30cm ilgio)
5 šaukštai cukraus
5 šaukštai miltų
5 šaukštai aliejaus
5 šaukšteliai cukraus pudros
1 šaukštelis sodos
5 lašai romo esencijos (nebūtina)
šiek tiek acto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausiai atskiriu trynius nuo baltymų, baltymus dedu į šaldytuvą. Išsitraukiu elektrinį mikserį (jei neturite – tiesiog ilgiau paplaksite šluotele). Į indą su tryniais suberiu cukrų ir pradedu maišyti, kai jau cukrus aptirpsta ir tryniai pabąla, pilu aliejų, įlašinu romo esencijos, tuomet suberiu miltus. Kai jau viskas susimaišo, tešlą dedu į šoną ir imuosi rabarbarų, juos nulupu ir supjaustau 1 cm gabalėliais.

2.
Virš tešlos laikau šaukštą su 1 a. š. sodos ir labai lėta srovele pilu actą. Pilu tol, kol soda putoja. Įmaišau putas, tuomet suberiu rabarbarus ir juos įmaišau į tešlą.

3.
Įjungiu orkaitę režimu kepimas iš abiejų pusių 180 C, tešlą supilu į kepimo formą ir ją dedu ant grotelių orkaitės viduryje. Nustatau laikmatį 30 min. Imuosi baltymų – plaku juos, kol jie tampa blizgūs, suberiu cukraus pudrą ir dar truputį paplaku, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų. Beje, dauguma rekomenduoja plakant baltymus, į juos įberti žiupsnelį druskos. Galima, bet tikrai nėra būtina, jei baltymai atšaldyti.

4.
Po 30 min. kepimo pyragą ištraukiu iš orkaitės, viršun supilu plaktus baltymus, tolygiai paskirstau, pakedenu šakute, ir formą vėl grąžinu į orkaitę dar 15 - 20 min. Šioje kepimo stadijoje reiktų toli nesitraukti, viena akim stebėti ar ne pernelyg parudavo baltymo kepurė. Jei pasirodys, kad ji per ruda, tuomet pakeiskite kepimo režimą į kepimą tik iš apačios. Orkaitės neatidarinėju, palieku pyragą iki pilno atvėsimo.




admin · 2023-05-05 15:00 · 281 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt